Що таке масив дерева?

Що таке масив дерева?
Масив дерева - це природний екологічно чистий матеріал, який часто використовують в меблевому виробництві. Такі меблі на 100% складається з деревини високої якості, різних порід дерева.  

Технологія виробництва зробила крок вперед.
З'явилося багато різноманітних будівельних матеріалів. Масив дерева все рідше використовують для виготовлення меблів. Якщо взяти до уваги те, що такі меблі не по кишені кожній людині, природно, виробники орієнтуються на споживачів, які будуть купувати вироби з більш дешевих матеріалів. Але все ж в магазинах все ще можна побачити меблі з масиву дерева. Такі меблі шикарно виглядають і постійно притягують погляди всіх покупців.

Але не всі покупці знають, що ховається за виробництвом меблів. Дуже часто ми навіть не уявляємо, яким чином впливає на ціну меблів та чи інша порода дерева і якість деревини. Слід зупинитися на цих пунктах докладніше.

Меблі з масиву дерева завжди виготовлена ​​з дерев'яних щитів. Є цільні і клеєні щити. Також розрізняють щити з сучками і без. Визначити якість деревини можна тільки на стадії виробництва. Якість деревини визначає наявність сучків, щільність річних кілець і наявність прошарків в масиві дерева. Слід врахувати, що наявність сучків знижує якість деревини. Повернемося до щитів. З цільними щитами все зрозуміло - це шматки дерева. Клеєні щити отримує шляхом склеювання один з одним тонких пластин. В результаті отримуємо міцний щит, з якого в подальшому можна робити будь-який виріб. Слід зауважити, що вироби з зрощених щитів практично не деформуються. Природно, меблі з зрощених щитів стоїть на порядок вище.
 03/02/2019
 (487 просмотров)
Top